Labocosmetica MaFra is een Italiaans bedrijf, opgericht in 1965. De ondernemingsinstincten van de oprichter Gianfranco Mattioli gingen zó ver dat hij de menselijke cosmetica wou overbrengen naar wagens, waar de slogan “cosmetica voor uw auto” ontstond. Tot op heden wordt dit “car detailing” genoemd.

Dit is de reden waarom, vanuit dit inzicht en meer dan een halve eeuw later, zijn nakomelingen de Labocosmetica-lijn hebben voortgebracht: de essentie van meer dan 50 jaar ervaring in autoverzorging, alles in één lijn van producten die worden gekenmerkt door verfijnde prestaties en geavanceerde technologieën en traditie gewijd aan degenen die het meest eisen voor de behandeling van zijn wagen.

Labocosmetica Approved Detailer

Labocosmetica Approved Detailer

Labocosmetica Approved Detailer is een vereniging “van” detailers “voor” detailers waar kwaliteit sterk bewaakt wordt. Op deze manier kunnen de leden van deze vereniging zich onderscheiden van de rest en worden ze telkens bijgeschoold om blijvend kwalitatief en professioneel werk af te kunnen leveren.

Met trots mag Car Tidy zich lid noemen van deze Approved Detailer vereniging. Dit betekent dat we alle Labocosmetica producten op de correcte manier kunnen toepassen en daarbovenop toegang hebben tot de exclusieve, duurzame coatings die uw wagen jarenlang beschermt tegen waskrassen, de natuurverschijnselen, en zoveel meer …

Wil u meer weten over de producten van Labocosmetica? Kijk dan zeker eens op https://www.labocosmetica.com/ voor meer informatie over hun productengamma.

Lotuseffect

Lotuseffect

Het lotuseffect is het verschijnsel dat optreedt als water of vuil op het blad van een heilige lotus terechtkomt: het blijft niet plakken. Deze zelfreinigende eigenschap is te danken aan veel kleine bultjes op microschaal op het blad.Bron: Wikipedia. 2017. Lotuseffect. Geraadpleegd op 2017 via https://nl.wikipedia.org/wiki/Lotuseffect

Na aanbreng van de Labocosmetica coatings komt dit effect ook voor op de lak van uw wagen. De waterdruppels, en het vuil, hebben als het ware "geen grip" op de lak en gaan zich dus ook minder snel vasthechten. De druppels glijden letterlijk van de wagen, met als gevolg dat de wagen sneller en makkelijker gereinigd kan worden.