Cabriodaken bestaan in 2 verschillende vormen: een hardtop en een softtop. Een hardtop bestaat uit hetzelfde materiaal en kleur als de lak van uw wagen, een softtop bestaat uit vinyl of stof. Een hardtop wordt dan ook op dezelfde manier behandelt als uw lak. Bij een softtop daarentegen gaan we op een andere manier te werk.

Cabriodaken

Het is belangrijk om uw softtop regelmatig te reinigen en beschermen tegen de natuurverschijnselen zoals UV-straling, boomhars, vogel uitwerpselen, zure regen, … Op deze manier heeft het geen kans om te verkleuren, uit te drogen of zelfs te scheuren.

Zorg ervoor dat al het losliggend vuil verwijderd wordt van uw softtop. Dit doen we door hem eerst te stofzuigen. Daarna is een dieptereiniging noodzakelijk voor een betere hechting van de coating. Deze coating beschermt uw softtop door zijn water en vuil afstotende eigenschap.

Tip: om te weten te komen uit welk materiaal uw softtop bestaat kan u volgend trucje toepassen. Leg een paar druppels water op de softtop en wrijf ermee rond met uw vinger. Dringt het water in de softtop, dan bestaat deze uit stof, in het ander geval blijven de druppels liggen en bestaat uw softtop uit vinyl.