Wat is kleien?

Wat is kleien?

Nadat u de wagen heeft gewassen “lijkt” de wagen proper maar in feite is hij dit niet. Zelfs na een grondige wasbeurt blijven er nog altijd contaminaties (verontreinigingen) op de lak aanwezig zoals vliegroest, teer, uitwerpselen van insecten, boomhars, … Soms zijn deze vervuilingen niet direct te zien met het blote oog maar als we over de lak gaan wrijven zal deze ruw en oneffen aanvoelen. De wagen moet dus gekleid worden.

Het kleiproces is een onmisbare stap in de verdere behandeling van de wagen. Al deze vervuilingen hebben namelijk elk hun gevolg op de glans van uw wagen. Daarbovenop willen we dat de lak mooi glad en egaal aanvoelt alvorens we de wagen machinaal gaan behandelen of beschermen met een wax / coating. Hoe gladder en cleaner de lak, hoe beter de hechting van de wax of coating.

Maar wat is kleien nu precies? Het woord zegt het in feite zelf. Met een speciale “claybar”, in combinatie met een vloeistof als glijmiddel, wordt de lak dieper gereinigd. Door de structuur van de klei wordt er veel meer vuil weggenomen dan met een normale wasbeurt. De lak voelt nadien glad, zuiver en mooi egaal aan en is klaar voor de volgende stappen.

Met andere woorden: wilt u een maximale glans en bescherming voor uw gloednieuwe wagen, dagelijks vervoer of oldtimer? Kleien is een noodzaak!