Het interieur van uw wagen is op zijn minst even belangrijk als het exterieur. Bij iedere rit worden de cockpit instrumenten gebruikt/aangeraakt, zit u op de stoffen of lederen zetels, ademt u de lucht in van de ventilatie of airco, enz ... Daarom is het belangrijk dat ook het interieur nu en dan eens grondig gereinigd wordt.

Dieptereiniging

Dieptereiniging

Een gewone stofzuigerbeurt is bij de meeste gevallen niet meer voldoende. De wagen “lijkt” misschien proper maar dat is hij zeker niet. Misschien eet u nu en dan eens wat in de wagen, of kruipt u met vuile werkkleren de wagen in, neemt u de huisdieren mee, ... Allemaal zaken die uw stoffen interieur kunnen voorzien van vervelende en hardnekkige vlekken.

Met een dieptereiniging kunnen we deze vlekken gaan aanpakken. Het interieur wordt niet alleen “oppervlakkig” gereinigd maar tot in de diepste vezels. Uw stoffen zetels, vloermatten, kofferbekleding, vloerbekleding, deurbekleding, … kunnen allemaal gereinigd worden met een “extractor”. Na het benevelen met een reinigingsproduct en het voorzichtig laten inwerken/inwrijven ervan kunnen we met de “extractor” aan de slag. Deze spuit water de zetels in en zuigt het direct op waardoor het losgeweekt vuil mee komt.

Tip: heeft u last van vervelende geuren in de wagen? Dan raden we een dieptereiniging aan gecombineerd met een “ozonbehandeling”. Eerst pakken we, door middel van een dieptereiniging, de oorzaak van de geurhinder aan. Om de slechte geuren “af te breken” (bv in uw ventilatiesysteem) wordt een “ozonbehandeling” aangeraden.

Lederen interieur

Lederen interieur

Een lederen interieur heeft, ten opzichte van een stoffen interieur, het voordeel dat het niet zo snel vlekken nalaat en iets eenvoudiger te reinigen valt. Dit betekent niet dat er geen aandacht aan besteed moet worden.

Leder is huid en net zoals uw eigen huid moet het lederen interieur ook tijdig gereinigd en gevoed worden om verkleuringen en uitdrogingen te voorkomen.
Eerst zorgen we ervoor dat al het losliggend vuil op het leder verwijderd wordt met behulp van een stofzuiger. We gebruiken een zachte borstel op de stofzuigermond om het leder niet te beschadigen. Daarna gaan we het leder gaan reinigen met een speciaal reinigingsproduct. Na deze stap kan u in de meeste gevallen al een groot kleurverschil zien. Om het leder te beschermen gaan we een voedend (conditioner) product aanbrengen.

Textiel coating

Textiel coating

In tegenstelling tot leder is uw stoffen interieur gevoeliger voor vlekken en vuil in het algemeen. Gemorste dranken, etensresten, haren van huisdieren, … zorgen er al snel voor dat uw interieur er “vuil” gaat uitzien.

Gelukkig bestaat er iets zoals “textiel coating”. Deze coatings zorgen voor een water- en vuil afstotende laag zodat het reinigen nadien veel sneller en eenvoudiger verloopt. Het zorgt ook voor een bescherming tegen verkleuring en veroudering.

We raden aan het interieur eerst grondig te reinigen zodat alle aanwezige vlekken verwijderd worden alvorens de coating wordt aangebracht.