We krijgen veel de vraag wat "Car Detailing" exact is en wat het verschil eigenlijk is met een gewone carwash. Een héél begrijpelijke vraag en het verschil is zodanig groot dat we hieronder de grootste verschillen opsommen. Op die manier zal het snel duidelijk worden waar u als autoliefhebber het best naartoe gaat om de beste zorgen te geven aan uw kostbaar bezit en waarom er een groot prijsverschil is tussen een detailer en een carwash.

Car detailer of carwash?

Snowfoam PreWash

U kan uzelf de vraag stellen: ga ik nu naar een car detailer of beter naar de carwash? Wij, als detailer, raden natuurlijk de eerste optie aan, vooral omdat de wagen dan met respect wordt behandeld wat onze primaire zorg is.

Maar om bovenstaande vraag te beantwoorden moet u vooral kijken naar uw persoonlijk gevoel. Welke betekenis heeft uw wagen? Is het "maar" een vervoersmiddel of wilt u dit kostbaar bezit zo lang mogelijk in goede staat houden?
Als de wagen snel "proper" moet zijn, dan kiest u de goedkopere carwash variant met alle gevolgen van dien maar als de wagen net iets meer voor u betekent dan kiest u voor een car detailer.

Wat kan een detailer voor u betekenen?

Labocosmetica coating

Een detailer gaat véél verder dan een carwash, al is de eerste stap wel dezelfde, namelijk de wagen wassen.

Bij het wassen van de wagen zorgt een detailer ervoor dat vooral de correcte producten gebruikt worden, en zeker niet te agressief zijn voor uw wagen. Dit is al een eerste verschil. Daarnaast bestaat het wasproces van een detailer uit véél meer stappen dan een carwash. Bij een carwash moet de wagen snel "zichtbaar" proper zijn, terwijl een detailer de wagen terug in propere en pure staat brengt met speciale aandacht voor de lak. Dit betekent dat alle andere soorten van contaminaties zoals boomsappen, vliegroest, ... bij een detailer ook aangepakt worden. En dit zijn elementen die de glans van uw wagen sterk kunnen aantasten.
Ook gaat een detailer gedetailleerder te werk bij het wassen en worden kleinere, moeilijk te bereiken delen of zelfs onzichtbare delen ook aangepakt.

Waar dit verhaal voor een carwash stopt, begint het pas voor een detailer. Na een grondige wasbeurt kan de detailer, op vraag van de klant natuurlijk, eventuele lakdefecten gaan oplossen. Defecten zoals waskrassen, diepere krassen, ... worden vakkundig en op een veilige manier voor uw wagen aangepakt. Dit zorgt voor de ultieme glans want, zoals sommige producten durven te beweren, glans zit niet in een potje maar de glans is het resultaat van een propere, pure lak zonder defecten.

Een carwash biedt als laatste stap een bescherming aan. Leuk, maar deze is slechts enkele weken of, in het beste geval, een paar maanden geldig. Een detailer kan een bescherming van uw lak aanbieden met een duurtijd uitgedrukt in maar liefst "jaren" met daarbij het voordeel dat uzelf de wagen nadien véél makkelijker en sneller kan wassen. Maar ook dit is de keuze van de klant en zijn portemonnee :).

Bovenstaand verhaal kan ook perfect toegepast worden op het interieur, want een detailer kan ook het interieur tot in detail gaan behandelen. Soms is het zelfs nodig om de zetels te verwijderen zodat moeilijk bereikbare delen ook grondig gereinigd kunnen worden. En zoals de lak een bescherming krijgt kan ook het interieur beschermd worden tegen UV stralen, verkleuringen, scheuren in het lederen interieur, ...

Bij een detailer zit het verschil hem in het detail!

Conclusie

Dit is slechts een notendop van wat een detailer voor u kan betekenen. Er zijn zoveel mogelijkheden dat we eerst graag de wagen inspecteren en luisteren naar uw noden. Zo kan de detailer wat meer tekst en uitleg geven over de gevolgde stappen en u helpen bij het maken van uw keuze. Ook wordt de prijs op maat van uw wagen en wensen gemaakt, zo betaalt u nooit te veel.

Bij een carwash zie je meestal vaste tarieven en programma's waardoor er niet veel extra keuze is en daarbij wordt elk programma toegepast op iedere wagen die komt aangereden.

Voor de duidelijkheid: niet elke carwash is slecht voor uw wagen maar een detailer gaat nu éénmaal dat ene stapje verder (of meerdere om correct te zijn).